Отглеждане и грижи за палма Вашингтон. Washingtonia robusta

Родината на палма Вашингтон е Средна и Северна Америка.

Между многото палми ботаниците различават 200 вида- има доста видове, които са подходящи за стайно отглеждане и не създават проблеми. Вашингтонията е висока, красива палма, която расте бързо и има големи, кръгли листа. По- старите листа не опадват, а увисват.

Вашингтонията обича светлото, проветриво място, през лятото топло, зимата около 5-8 градуса. Малките палми могат да се превъзпитат, в процеса на развитието си могат да привикнат към по-сенчести места. Важно е през цялата година да осигурите на всички топлолюбиви цветя в жилището си еднаква температура.

Поливането на палма Вашингтон зависи от температурата на въздуха. През лятото се нуждае от повече вода, но ако лятото е хладно внимавайте. Непременно избягвайте подгизването на почвата. Независимо от поливането, палмата се  нуждае от въздушно оросяване и забърсване на листата от прах и замърсявания-  с мека кърпа и престояла вода. От април до август  се тори на всеки 14 дни. При нужда палма Вашингтон  се пресажда в градинска пръст. Размножаването се извършва чрез семена и изизсква много време.

Ако по листните върхове се появяват кафяви петна-  изрязвайте равномерно като оставяте тесен кафяв ръб.

Можете да поръчате своята палма Вашингтон онлайн в нашия интернет магазин за цветя. Цената варира според големината и възрастта й.

Leave a comment