Отглеждане на антуриум/ Антуриум в саксия

антуриум

Цъфтеж- януари- декември

Семейство- Змиарникови

Родина: джунглите на Ю.Америка,Африка,Австралия

Това е едно изключително декоративно и трайно листно и цъфтящо растение. Много интересни и привлекателни с цветовете, събрани в съцветие кочан, обгърнато от обагрен прицветник. Цветовата гама се простира от кремова през нежнорозова, тъмночервено до аленочервено. Формата на прицветника също така разнообразна, както и неговото обагряне: най-често тя е издължено сърцевидна. Култивират се главно два вида, едроцветното фламингово цвете и по-дребното.

Място на отглеждане на антуриум

Фламинговото цвете обича да е на светло, топло и защитено от силно слънце място. От решаващо значение за успешното култивиране е равномерната, висока влажност на въздуха. Възможно е да се отглежда и на по-тъмни места. Идеална е средна температура от 18-22градуса. От октомври антуриума се нуждае от почивка в продължение на 6 до осем седмици при 15градуса, което стимулира образуването на нови цветове.

Грижи

Почвата и корените трябва да се поддържат разномерно влажни. За поливане да се използва по възможност мека, филтрирана вода. Същото се отнася и за оросяването. Високата влажност на въздуха активизира развитието и цветообразуването на антуриума. От април до септември се тори по веднъж в седмицата. За пресаждането през пролетта се използва пропусклива, богата на чернозем почвена смеска и въпреки това се прави достатъчно дебел дренажен пласт, защото подгизването лесно предизвиква загниване на корените.

Онлайн магазин за цветя и подаръци “Максима Верде” извършва доставка на антуриуми до посочен адрес. тел за поръчка             0892 375 408      . Цената варира според вида антуриум и размера между 20 и 60 лв.-цветове: тъмночервен, яркочервен, бял , зелен.

Интернет магазин Максима Верде предлага оригинални идеи за букети цветя и подаръци за различни поводи. Поръчка по интернет, онлайн плащане, доставка за София до 24 часа от направена поръчка за букет или подарък, или в избран от Вас ден и час.

 

Leave a comment